Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30.10.2010

Kurabiyeler

Marmelatlı kurabiye:
Malzemeler:
1 paket tereyağı(250 gr)
2 yumurta
200 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
500 gr un
yarım çay bardağı sıvı yağ
marmelat(çilek,kayısı,kuşburnu vs..)
Yapılışı:
Oda ısısına gelmiş tereyağı, yumurta,pudra şekeri, sıvı yağı ve vanilya karıştırılır. Sonra un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur.Buzdalabında 1 saat kadar dinlendirilir. Hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılır.yuvarlak kalıpla kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Kesilen yuvarlakların yarısı küçük kalıpla delikler açılır ve 170 derece fırında pişirilir.Soğuduktan sonra tam yuvarlakların ortasına 1 tatlı kaşığı marmelat sürülür ve üzerine delikli olan kapatılır. üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder